Русия е принудена да премахне "спецоперацията" в Украйна от учебния план

Масово учители и ученици са се вдигнали на бунт
8 сеп 2022 11:30, Йоана Цонева
195
Русия е принудена да премахне "спецоперацията" в Украйна от учебния план
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието на Русия се принуди да премахне от методиката на учителите всички раздели за т.нар. "специална военна операция" в Украйна - с други думи водената от Руската федерация война срещу съседната държава. За това съобщиха от Алианса на учителите в техния Telegram канал.

В публикацията се отбелязва, че това е заслуга на всички - преподаватели, родители, ученици и студенти, които не са мълчали, а са се противопоставили на военната пропаганда на руските власти.

Според нареждането на руското просветно ведомство учителите трябваше да следват специални наръчници в часовете на класния ръководител, наречени "Разговори за важното". Те трябваше да говорят за "защита на руския народ", "не е страшно да умреш за родината" и подобни, а учениците трябваше да цитират президента Владимир Путин.

Още по темата
Сега тези наръчници са актуализирани и съответните раздели са премахнати от учебния план. В публикацията на учителите се казва, че това е резултат от действията на всички, които не са съгласни с режима на Кремъл и се съпротивляват на пропагандата.  

Министерството на образованието е премахнало всички препратки за Украйна и "специалната операция", се посочва в съобщението. Това е резултат от огромната вътрешна съпротива и е победа за всички, които не мълчаха, се казва още там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
2
 
! Отговори
Наш Копейкин .... преди 2 години
Не става ни за фашист....ни за комунист---абен е като брус....ха,ха,хааа...
154
0
 
1
 
! Отговори
ВЪZРАЖДАНЕ ... преди 2 години
..НЕ БЕШЕ ЛИ СЪС ЗНАКА НА ПРЕЧУПЕНИЯ КРЪСТ --КАТО НА РУСКИТЕ "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ"??!
153
0
 
2
 
! Отговори
ЩО , БЕ...ХА,ХА,ХА преди 2 години
СРАМ ЛИ ГИ Е РАШКИТЕ ОТ ТАЯ ОПЕРАЦИЯ, ЩОТО ВЕЧЕ БЕГАТ И ЗАРЯЗВАТ ЦЯЛОТО СИ ВЪОРАЖЕНИЕ , С БОЕПРИПАСИТЕ ....ХА,ХА,ХАААА...ДАЖЕ НЕМАТ ВРЕМЕ ДА ГИ МИНИРАТ!
152
0
 
2
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
НОВ СИМВОЛ НА ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ - ТРИЪГЪЛНИК В КРЪГ ????? ЗАЩО БИЛО? РУСКИТЕ БРОНЕТРАТСПОРТЬОРИ И ЧАСТ ОТ РУСКИТЕ ГАУБИЦИ БИЛИ ОЗНАЧАВАНИ ТАКА- ЯВНО ЗАПОВЕД НА НЕЧИЙ БОЛЕН УМ В КРЕМЪЛ. ПО РАНО ГИ БЕЛЕЖЕХА С латинските Z и V.
151
2
 
0
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Всъщност Путин е забранил да го издигат в "култ към личността", а няколко соровци в Телеграм се опитват да си припишат заслуги за това. като са забъркали и "целия недоволен от Путин, руски народ".
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадировците и бурятите гласяха чувал около цял Донас, какво стана? После чувал около Словянск и Краматорск. Какво стана с него? Накрая сами влязоха в чувала край Изюм, поне 10 000 заловени. путин беше велик стратег, накрая се хвана на това, Зеленски каза по медиите нещо си за Херсон. Какъв и*иот безподобен... Такъв т*панар и сред българските политици не можеш да намериш. Глупостта му коства живота на доста войници. А уж правече всичко, за да направи русия по-защитена.
149
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До играчка-плачкаКолкото е истина, това което си написал, толкова да си здрав!
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и в Северна Македония премълчават доста факти, но с това историята не се променя. Ще дойде време, когато и русначетата ще учат за диктатора Путин, така както учат за диктатора Хитлер.
147
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втората армия в Европа на практика е разбита (първа по своята боеспособност е армията на Турция). С всичките си складове, боеприпаси и кадрови потенциал. Днес Украйна вече воюва с натовски оръжия, с пари на НАТО и с ресурси на НАТО. Русия премина към втория етап на специалната операция: Русия мели ресурсите на НАТО. Нещо повече, Генералният щаб на руската армия е създал уникална и гениална схема на военна операция: натовците сами доставят своите оръжия, човешки и материални ресурси за утилизация на определено от Русия място - в Донбас.
146
8
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Украйна мачка фашистите яко
145
6
 
5
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Русия скоро ще премахне лудия *** и половина от територията си.
144
2
 
5
 
! Отговори
Баба Бети преди 2 години
Важното е да си жив и здрав като Путин, а не като мене.
143
5
 
4
 
! Отговори
Хайхафте Сокересов преди 2 години
"Ceкси, знойни рашки бегат по npaшkи, че укрите не питат, в кой час да ги заритат!".......Евалата Трендафил, браво Акациев!
142
1
 
3
 
! Отговори
Datius преди 2 години
До 111, ааа има и по-големи простотии. Като например делфини които рисуват икони и ги дават на ***.
141
12
 
11
 
! Отговори
мат преди 2 години
Време е рашките да сложат оръжие,посипят главата си с пепел и целунат ръка на по-стария брат.Слава на Украйна!
140
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ceкси, знойни рашки бегат по npaшkи, че укрите не питат, в кой час да ги заритат!
139
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме я тая контраофанзива. Украйна разположи повече от 30 000 души в контранастъпление в района на Балаклея, Харковска област.От тях над 5000 са мъртви, а останалите - и те не са за завиждане. Горките...Предварително се знаеше, че нямат никакъв шанс, но това е начинът Зеленски да продължава да иска още и още. Трябва да отчита дейност...
138
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е поредната гола кука подадена към българските шаран-юрдеци.Призивбъдете реалисти, мислете с главата си, а не с г..а си.Тежките времена, в които живеем изискват тежък реализъм, а не шаран-юрдещина.Броячът на украинските загуби в жива сила и техника върти като луд.Mоргите от Кривой рог до Одеса са пълни.Над 4000 войничета курбан, още толкова тежко ранени.Защо?Прсто еняма численост и окомплектовка за ефективен щурм срещу Херсон. Няма. 18 бригади около 60 000 дущи трябват за успешен щурм.
137
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската пропаганда се очаква да има проблеми с обясняването на загубата на Донбас. Гледаме опити за пропаганда. Каква е технологията. Простичка. Колкото е по-зле положението на фронта, толкова повече пропагандни голи куки трябва да хвърляме. За всяка гола кука има шаран-юрдеци, които да се хванат на нея и да крякат. Така с кряканицата някак си неусетно трябва да се преглътне поредния погром на фронта. Както виждате, засега работи.
136
8
 
9
 
! Отговори
sd преди 2 години
путин вече завижда на кадафи - най-интересното предстои!